pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Glazurowane szparagi z bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szparagi w wersji na słodko z bułką tartą.

Glazurowane szparagi z bułką tartą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Glazurowane szparagi z bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Glazurowane szparagi z bułką tartą
Szparagi zielone wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 minuty. Odcedzamy i przekładamy na patelnię. Bierzemy około 50 ml ciepłej wody i rozpuszczamy w niej cukier. Polewamy nią szparagi. Smażymy na patelni do odparowania płynów. Cukier powinien oblepić nam szparagi nabłyszczając je. Na drugiej patelni roztapiamy masło. Dodajemy posiekany czosnek oraz sól Chwilę smażymy po czym wsypujemy bułkę tartą. Podsmażamy do zarumienienia się bułki. Szparagi podajemy posypane bułką tartą. Smacznego.
Glazurowane szparagi z bułką tartą
Szapragi najpierw obotowujemy a potem smażymy z cukrem
Glazurowane szparagi z bułką tartą
Następnie na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy czosnek z solą
Glazurowane szparagi z bułką tartą
Wsypujemy bułkę tarta i chwilę smażymy do zarumienienia