Glazurowe żeberka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne żeberka w słodkim miodzie i dżemie

Glazurowe żeberka

Składniki:

Glazurowe żeberka

 

  • Składniki:
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki dżemu pomarańczowego
  • ząbek czosnku
  • warzywko

Sposób przygotowania:

Glazurowe żeberka
Przygotowanie:
Wymieszać olej,sos sojowy,miód,musztardę,koncentrat pomidorowy,dżem pomarańczowy,czosnek oraz warzywko.Żeberka dokładnie umyć,obtoczyć w marynacie,a następnie ułożyć na płytkim naczyniu żaroodpornym i odstawić na noc.Mięso piec przez około 60 minut w rozgrzanym do 200s.c piekarniku,polewając je często marynatą.