Sposób przygotowania:
Gniazdka pełne smakołyków
Makaron ugotuj al dente, w osolonej wodzie. Zmiksuj na pesto: 2 ząbki czosnku, oregano, bazylię, parmezan, orzechy włoskie, olej z orzechów włoskich, sól i pieprz. Rozmrożone krewetki obierz (jeśli potrzeba), opłucz pod zimną wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Nastaw piekarnik na 200 stopni. Na maśle klarowanym podsmaż krótko posiekany ząbek czosnku i za chwilę dodaj krewetki. Dopraw je solą i pieprzem. Gdy zmienią kolor na różowy, zdejmij je z ognia. W naczyniu żaroodpornym ułóż 4 gniazdka z makaronu. Na każde gniazdko połóż porcję pesto, sera mozarella di bufala, pomidora suszonego i 3 krewetki. Wstaw naczynie do piekarnika i piecz aż ser się roztopi. Po wyjęciu z piekarnika, na każde gniazko połóż porcję kawioru łososiowego oraz posyp je świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!:)