mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Gnocchi w trzech kolorach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, kolorowe kluseczki włoskie:)

Gnocchi w trzech kolorach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gnocchi w trzech kolorach

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi w trzech kolorach
Ziemniaki gotuję w mundurkach. Wyjmuję z wody, lekko studzę i obieram. Ziemniaki przepuszczam przez praskę. Następnie mieszam zmielone ziemniaki z mąką, solą i jajkami. Zagniatam ciasto, które dzielę na trzy jednakowe części. Do pierwszej części dodaję kurkumę. Do drugiej części dodaję koncentrat pomidorowy. Do części trzeciej dodaję zmiksowaną bazylię z oliwą. Z każdego koloru ciasta tworzę niezbyt gruby wałeczek. Kroję na małe kawałki. Kluseczki wkładam na gotującą się lekko osoloną wodę. Gotuję 3 minuty od wypłynięcia klusek na wierzch. Podawać z ulubionym sosem lub polane masłem.
Gnocchi w trzech kolorach
Ciasto dzielę na trzy jednakowe części, do jednej dodaję kurkumę, do drugiej pesto, a do trzeciej koncentrat
Gnocchi w trzech kolorach
Ugotowane kluseczki wyjmuję do osączenia, przekładana talerz, dekoruję natką pietruszki

Tagi:

jajko jajka