Sposób przygotowania:
Gofry cynamonowe
W jednej misce ubijamy białka ze szczyptą soli. W drugiej miksuję żółtka z cukrem. Ciągle miksując stopniowo dodając stopione masło, mleko, cynamon i proszek do pieczenia.
Kolejno dodają mąkę, miksuję do połączenia składników. Na koniec dodaję ubitą pianę z białek, króciutko miksuję na najmniejszych obrotach miksera - tylko do połączenia składników.
Masa ma być dość gęsta. Dobrze rozgrzewam gofrownicę (!)
Smaruję ją odrobiną oleju i wlewamy chochelką porcje ciasta. Gofry podaję z ulubionymi dodatkami.
Kolejno dodają mąkę, miksuję do połączenia składników. Na koniec dodaję ubitą pianę z białek, króciutko miksuję na najmniejszych obrotach miksera - tylko do połączenia składników.
Masa ma być dość gęsta. Dobrze rozgrzewam gofrownicę (!)
Smaruję ją odrobiną oleju i wlewamy chochelką porcje ciasta. Gofry podaję z ulubionymi dodatkami.