Sposób przygotowania:
Gofry z dodatkiem wanilii
Masło stopić w rondelku,wystudzić.Jajka ubijamy z cukrami na gęstą,pulchną masę. Do masy jajecznej na przemian dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mleko.
Ciągle ucierając mikserem dodajemy przestudzone masło. Gofrownicę smarujemy cienko olejem i nagrzewamy.
Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy po chochelce ciasta. Pieczemy ok. 4 min. każdą porcję ciasta.
Gorące gofry podajemy z ulubionymi dodatkami.
Ciągle ucierając mikserem dodajemy przestudzone masło. Gofrownicę smarujemy cienko olejem i nagrzewamy.
Na rozgrzaną gofrownicę wlewamy po chochelce ciasta. Pieczemy ok. 4 min. każdą porcję ciasta.
Gorące gofry podajemy z ulubionymi dodatkami.
Magdalena88
Agnieszka Rec
niezły kąsek
Agnieszka Rec