Sposób przygotowania:
Gofry ziemniaczane
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie w mundurkach następnie je studzimy, obieramy i przekręcamy przez maszynkę ,
cebule zetrzeć na najmniejszych oczkach na tarce, ziemniaki i cebule przełożyć do dużej miski i dodać śmietanę,maślankę,żółtka przyprawiając do smaku sola i pieprzem
a następnie wymieszać. Ubić piane z białek , dodać do naszego ciasta , lekko wymieszać dodać make i proszek do pieczenia.
Piec w gofrownicy
cebule zetrzeć na najmniejszych oczkach na tarce, ziemniaki i cebule przełożyć do dużej miski i dodać śmietanę,maślankę,żółtka przyprawiając do smaku sola i pieprzem
a następnie wymieszać. Ubić piane z białek , dodać do naszego ciasta , lekko wymieszać dodać make i proszek do pieczenia.
Piec w gofrownicy