Sposób przygotowania:
Gołąbki
kasze i ryż gotujemy osobno przez ok 5 minut i następnie wkladamy do cieplego miesjca np po pierzynke. Główke kapuste wkladamy do wielkiego garnka i lekko obgotowywujemy.
Mieso mielimy, dodajemy do niego jajka oraz cebule pokrojoną w kostke i usmażoną na złoty kolor, doprawiamy solą pieprzem i jarzynka. Dodajemy kasz i ryż, mieszamy do kladnie i nastepnie nakladamy farsz do lisci z kapustry i zawijamy. Smażymy na patelni lekko podlanej wodą (przykryta!)
Mieso mielimy, dodajemy do niego jajka oraz cebule pokrojoną w kostke i usmażoną na złoty kolor, doprawiamy solą pieprzem i jarzynka. Dodajemy kasz i ryż, mieszamy do kladnie i nastepnie nakladamy farsz do lisci z kapustry i zawijamy. Smażymy na patelni lekko podlanej wodą (przykryta!)