Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

przepyszne gołąbki .....................

Gołąbki

Składniki:

Gołąbki

 

  • 1 duża główka kapusty

 

  • 1,5 szklanki kaszy
  • 3 szklanki wody
  • sól

 

  • 1,5 szklanki ryżu
  • 2 szklanki wody

 

  • 0,5 kg gotowanego miesa
  • 2 jajka
  • 3 cebule
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Gołąbki
kasze i ryż gotujemy osobno przez ok 5 minut i następnie wkladamy do cieplego miesjca np po pierzynke. Główke kapuste wkladamy do wielkiego garnka i lekko obgotowywujemy.
Mieso mielimy, dodajemy do niego jajka oraz cebule pokrojoną w kostke i usmażoną na złoty kolor, doprawiamy solą pieprzem i jarzynka. Dodajemy kasz i ryż, mieszamy do kladnie i nastepnie nakladamy farsz do lisci z kapustry i zawijamy. Smażymy na patelni lekko podlanej wodą (przykryta!)