Sposób przygotowania:
Gołąbki
Z kapusty oddzielamy liście i sprzamy.
Zcinamy grube żyłki. Ryż gotujemy na
sypko. Cebulę drobniutko kroimy.
Dodajemy do ryżu, razem z mięsem.
Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Farsz nakładamy na liście i zwijamy. Na
dno garnka układamy kilka liści kapusty.
Zalewamy bulionem z kostki wymieszanym
z koncentratem. Dodajemy ziele i listek.
Gotujemy do miękkości kapusty.
Zcinamy grube żyłki. Ryż gotujemy na
sypko. Cebulę drobniutko kroimy.
Dodajemy do ryżu, razem z mięsem.
Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Farsz nakładamy na liście i zwijamy. Na
dno garnka układamy kilka liści kapusty.
Zalewamy bulionem z kostki wymieszanym
z koncentratem. Dodajemy ziele i listek.
Gotujemy do miękkości kapusty.