justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gołąbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

z tradycją za pan brat czyli moje wydanie gołąbków

Gołąbki

Składniki:

Gołąbki

 

  • 1 szt. kapusta,
  • 1 kg mięso mielone wieprzowe,
  • 2 torebki ryż,
  • 1 słoiczek koncentrat pomidorowy,
  • do smaku sól, pieprz,,
  • garść pietruszka,
  • 2 szt. kostka rosołowa drobiowa,
  • ziele angielskie,
  • listek laurowy Prymat,
  • cebula

Sposób przygotowania:

Gołąbki
Z kapusty oddzielamy liście i sprzamy.
Zcinamy grube żyłki. Ryż gotujemy na
sypko. Cebulę drobniutko kroimy.
Dodajemy do ryżu, razem z mięsem.
Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Farsz nakładamy na liście i zwijamy. Na
dno garnka układamy kilka liści kapusty.
Zalewamy bulionem z kostki wymieszanym
z koncentratem. Dodajemy ziele i listek.
Gotujemy do miękkości kapusty.