Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Gołąbki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

domowe gołąbki dla każdego

Gołąbki

Składniki:

Gołąbki

 

  • 1 średnia włoska kapusta zaparzyć liście
  • 1 kg wieprzowego mielonego mięsa
  • 1/2 łyżeczki przypraw do mięsa
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1/3 łyżeczki majeranku
  • 2 starte ząbki czosnku
  • 1 średnia starta cebula
  • 1/3 łyżeczki pieprzu i sproszkowanej papryki
  • 3 jaja świeże
  • garść bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki
Kapuste sprzyć w gorącej wodzie tak by liście były miekkie. Wycinami z nich twardy ogonek. Pozostałe składniki mieszamy ze sobą na jednolitą masę. Formujemy klopsy. Kładziemy je na brzegu liścia kapusty, zawilamy brzegi do środka i zwijamy w rulon. Gołąbki można ugotować w dowolnym sosie jak również usmażyć.