piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Gołabki babuni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki można podpiec na patelni dla wyrazistego smaku.

Gołabki babuni

Składniki:

Gołabki babuni

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 kapusta
  • 1 cebula
  • sos pomidorowy lub ketchup
  • pieprz
  • odrobina papryki ostrej sypkiej
  • sól

Sposób przygotowania:

Gołabki babuni
Na początku należy ugotować kapustę aż bedzie miękka , nastepnie poodrywac liscie. kroimy cebule w kostke. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebule pieprz sól i paprykę , mieszamy. Mięso nakładamy na srodek kazdego liscia aby go wypełnic następnie liscie kapusty z miesem zawijamy i gotujemy około 20 minut. Wykładamy na talerz polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem i delektujemy się smakiem. Gołabki mozna równierz podsmazyc na patelni.

Tagi:

mięso sosy