Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania
Mięso ugotować, a następnie zmielić. Doprawić do smaku. Cebulę drobno pokroic i usmażyc z miesem i papryczka chilli. Ryż ugotować. Kapustę ugotować, a po ostudzeniu drobno posiekać. Mięso wymieszac z ryżem i kapustą, a następnie wbic jajko i wsypac kaszę manną. Ulepić kulki jak na sznycle i podpiec na patelni z obu stron do zarumienienia. Przełożyc do rondla.
Pomidorki rozgotować, następnie zmiksowac blenderem i przetrzeć przez sito. Dodać kostkę rosolową i wlać wode- tyle, aby sos przykrył gołabki. Zalać nim kotleciki i zapiec kilka minut w piekarniku.
Pomidorki rozgotować, następnie zmiksowac blenderem i przetrzeć przez sito. Dodać kostkę rosolową i wlać wode- tyle, aby sos przykrył gołabki. Zalać nim kotleciki i zapiec kilka minut w piekarniku.
![Gołąbki bez zawijania Gołąbki bez zawijania](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-63929.jpg)
![Gołąbki bez zawijania Gołąbki bez zawijania](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-63930.jpg)
![Gołąbki bez zawijania Gołąbki bez zawijania](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/golabki-bez-zawijania-63931.jpg)
AnetaŚw