Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania wieprzrzowo - drobiowe
Mięso umyć i zmielić maszynką do mielenia mięsa. Kapustę obrać z liści wierzchnich i wyciąć głąba. Pokroić na mniejsze części i rozdrobnić rozdrabniaczem lub na tarce grubszej.
Wymieszać kapustę z mięsem i dodać jajko, cebulę pokrojoną w kostkę, ząbek czosnku, ryż i kaszę mannę. Przyprawić pieprzem i solą do smaku oraz dowolnymi ziołami. Wymieszać i uformować gołąbki, obtoczyć w bułce tartej.
Obsmażyć na oleju i przełożyć do rondla wyłożonego liśćmi z kapusty. Podlać rosołem lub bulionem i dusić do miękkości.
Polać sosem dowolnym i podawać ciepłe.
Wymieszać kapustę z mięsem i dodać jajko, cebulę pokrojoną w kostkę, ząbek czosnku, ryż i kaszę mannę. Przyprawić pieprzem i solą do smaku oraz dowolnymi ziołami. Wymieszać i uformować gołąbki, obtoczyć w bułce tartej.
Obsmażyć na oleju i przełożyć do rondla wyłożonego liśćmi z kapusty. Podlać rosołem lub bulionem i dusić do miękkości.
Polać sosem dowolnym i podawać ciepłe.