Sposób przygotowania:
Gołąbki drobiowe.
Kapustę gotujemy 10-15min. na małym ogniu,wyjmujemy,oddzielamy liście. Twarde końcówki na liściach odcinamy.Ryż gotujemy,mięso drobno kroimy.Paprykę i cebulę
kroimy w kostkę.Farsz mieszamy,przyprawami do smaku.Porcje
farszu zawijamy w liście kapusty.(można obwiązać grubą nitką)
Gołąbki układamy w głębokim naczyniu,podlewamy gorącą wodą.
Dodać koncentrat pomidorowy i olej,dusimy 15-20 min pod przykryciem.
kroimy w kostkę.Farsz mieszamy,przyprawami do smaku.Porcje
farszu zawijamy w liście kapusty.(można obwiązać grubą nitką)
Gołąbki układamy w głębokim naczyniu,podlewamy gorącą wodą.
Dodać koncentrat pomidorowy i olej,dusimy 15-20 min pod przykryciem.