Telefon

Telefon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 57]

Gołąbki drobiowe.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tani koszt przygotowania Dania.

Gołąbki drobiowe.

Składniki:

Gołąbki drobiowe.

 

  • 1główka kapusty
  • torebka ryżu
  • 70dag.ugotowanego mięsa drobiowego
  • 1 średnia czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4łyzki oleju
  • vegete i pieprz ziołowy do smaku

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki drobiowe.
Kapustę gotujemy 10-15min. na małym ogniu,wyjmujemy,oddzielamy liście. Twarde końcówki na liściach odcinamy.Ryż gotujemy,mięso drobno kroimy.Paprykę i cebulę
kroimy w kostkę.Farsz mieszamy,przyprawami do smaku.Porcje
farszu zawijamy w liście kapusty.(można obwiązać grubą nitką)
Gołąbki układamy w głębokim naczyniu,podlewamy gorącą wodą.
Dodać koncentrat pomidorowy i olej,dusimy 15-20 min pod przykryciem.