Sposób przygotowania:
Gołąbki drobiowe z ryżem i warzywami
Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do garnka z wodą, obgotować krótko, delikatnie zdjąć liście.
Mięso zmielić razem z cebulą, dodać ugotowany ryż, jajka,bułkę tartą, sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić farsz.
Rozłożyć liście, nakładać farsz , po 2 kawałki cienko pokrojonej marchewki i po kilka kawałków pokrojonych pieczarek.
Zwijać gołąbki, wcześniej ściąć gruby nerw, małe liście ułożyć na dnie garnka, ułożyć ścisło gołąbki, dodać masło.
Zalać wodą , wody ma być tyle żeby gołąbki były przykryte, dodać przyprawy, gotować
do miękkości, na 10 min przed wyłączeniem, dodać koncentrat pomidorowy.
Gotowe gołąbki delikatnie wyjąć z garnka, mąkę rozrobić z wodą , tak żeby nie było grudek, wlać do sosu.
Gotować około 2 min, włożyć gołąbki i posypać posiekanym zielonym koperkiem.
Smacznego.
Mięso zmielić razem z cebulą, dodać ugotowany ryż, jajka,bułkę tartą, sól i pieprz.
Dokładnie wyrobić farsz.
Rozłożyć liście, nakładać farsz , po 2 kawałki cienko pokrojonej marchewki i po kilka kawałków pokrojonych pieczarek.
Zwijać gołąbki, wcześniej ściąć gruby nerw, małe liście ułożyć na dnie garnka, ułożyć ścisło gołąbki, dodać masło.
Zalać wodą , wody ma być tyle żeby gołąbki były przykryte, dodać przyprawy, gotować
do miękkości, na 10 min przed wyłączeniem, dodać koncentrat pomidorowy.
Gotowe gołąbki delikatnie wyjąć z garnka, mąkę rozrobić z wodą , tak żeby nie było grudek, wlać do sosu.
Gotować około 2 min, włożyć gołąbki i posypać posiekanym zielonym koperkiem.
Smacznego.
luna
zewa
A z młodą kapuchą po prostu pycha.
czarownica
Mandaryna
Weronka