Sposób przygotowania:
Gołąbki szybciutko II
1. Kapustę drobno pokroić i sparzyć. Dodać do niej posiekaną cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą pieprzem i vegetą. Wymieszać.
2. Dodać mięso doprawione przyprawą do mielonego.Wbić jajka, dodać bułkę tartą istartą marchewkę. Dodać ugotowany w wodzie z dodatkiem curry ryż.
3. Z masy zagnieść ścisłą masę.
4. Uformować niewielkie okrągłepulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć nazłoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodaćpokruszoną kostkę rosołową i koncentrat. Gotować na małym ogniu około 20 min.Gołąbki szybko będą miękkie przez to że są zmięsa drobiowego. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.
2. Dodać mięso doprawione przyprawą do mielonego.Wbić jajka, dodać bułkę tartą istartą marchewkę. Dodać ugotowany w wodzie z dodatkiem curry ryż.
3. Z masy zagnieść ścisłą masę.
4. Uformować niewielkie okrągłepulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć nazłoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodaćpokruszoną kostkę rosołową i koncentrat. Gotować na małym ogniu około 20 min.Gołąbki szybko będą miękkie przez to że są zmięsa drobiowego. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.