eliza5519

eliza5519

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

gołąbki Elizki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne gołąbki z ryżem i pysznym sosem.

gołąbki Elizki

Składniki:

gołąbki Elizki

 

  • średnia główka kapusty
  • 2 paczuszki ryżu
  • pieprz, sól
  • 1 jajko
  • puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 mała cebula
  • ostre przyprawy
  • 3 duże łyżki wody

 

Sposób przygotowania:

gołąbki Elizki
Ryż gotujemy i odcedzamy. Kapustę w całosci gotujemy w osolonej wodzie. Wyjmujemy, ostudzamy, odrywamy liście. Do ugotowanego ryżu dodajemy jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy nasz farsz. Gotowe nadzienie zawijamy w liscie kapusty. W garnuszku mieszamy puszkę koncentratu pomidorowego, ostre przyprawy, pokrojoną drobniutko cebulkę. Son rozżedzamy 3 dużymi łyzkami wody. Sos wstawiamy na patelnie wraz z goląbkami i smażymy pod przykryciem ok. 10 min. Smacznego!!!