marcys41

marcys41

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Gołąbki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

troche inaczej niz tradycyjnie

Gołąbki francuskie

Składniki:

Gołąbki francuskie

 

  • mielone 0,5 kg
  • kapusta biała pół lub mała cała
  • kasza manna 1,5 szkl
  • cebula 4 szt
  • jajka 2 szt
  • olej,sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki francuskie
kapuste poszatkowac na tarce o duzych oczkach wycisnac sok z kapusty dodac do mielonego razem z kasza manna i jajkami
cebule zeszklic na oleju dodac do reszty i dobrze przyprawic i wymieszac
formowac kotlety i obsmazyc z obu stron
przelozyc do garnka i zalac woda tak aby kotlety byly zakryte-dusic
z wody w ktorej sie dusily robie sos pomidorowy i jeszcze chwile dusze je w tym sosie-SMACZNEGO