Sposób przygotowania:
gołabki szpinakowe
szpinak wrzuc do lekkoi osolonego wrzątku na 1 min, wylej całość na sito, przelej zimna wodą, osącz. chleb pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni na grzanki. Do mielonego mięsa dodaj 1jajko, czosnek przeciśniety przez praske czosnek i bułke tartą, dodaj soli oraz pieprzu do smaku i wyrób na jednolita masę. na koniec wsyp grzanki i delikatnie wymieszaj. osączone liscie szpinaku rozłóż na blacie. Z mięsa uformuj wałeczki i owiń je szpinakiem, roladki obwiąż nicią , ugotuj wode w wysokim garnku i włóż wkładke do gotowania na parze. Połóż na niej roladki. garnek przykryj pokrywą. Gotuj 20 min. Podawaj z ziemniakami. Do masy mięsnej zamiast bułki tartej mozesz dodać kilka łyzek startego żółtego sera. będa miały bardziej wyrazisty smak roladki