justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Gołąbki szybciutko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

mąż powiedział że to najlepsze gołąbki jakie jadł w życiu

Gołąbki szybciutko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki szybciutko

 

  • 1/4 główki kapusty
  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 cebule
  • po 1/2 pęczka pietruszki i kopru
  • sól i pieprz
  • vegeta
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • bułka tarta
  • mąka
  • 3 jajka
  • 1 marchewka
  • koncentrat pomidorowy
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Gołąbki szybciutko
Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso doprawione przyprawą do mielonego.Wbić jajka, dodać bułkę tartą istartą marchewkę. Z masy zagnieść ścisłą masę. Uformować niewielkie okrągłepulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć nazłoto na petelnii. Przełożyć do garnka. Zalać wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodaćpokruszoną kostkę rosołową i koncentrat. Gotować na małym ogniu około godziny. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.
Gołąbki szybciutko
Etap 1szatkujemy warzywa
Gołąbki szybciutko
Etap 2formujemy gołąbki
Gołąbki szybciutko
Etap 3gotujemy z koncentratem
Gołąbki szybciutko
Etap 4Podajemy