Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z makaronem
Najpierw ugotować wywar mięsny - z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i solą. Następnie do wywaru dodać uprzednio pokrojone warzywa (marchewkę, pietruszkę, pora oraz selera). Całość gotować do momentu aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie należy na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki z cebulą.
Zawartość patelni przełożyć do zupy - około 10-15 minut przed zakończeniem jej gotowania.
Kilka minut później wrzucić makaron lub można ugotować go osobno i dodać na końcu albo umieścić w miseczkach i zalać go zupą.
Na samym końcu w zupie wymieszać śmietanę, bądź rozpuścić w niej serek topiony.
W międzyczasie należy na maśle podsmażyć pokrojone pieczarki z cebulą.
Zawartość patelni przełożyć do zupy - około 10-15 minut przed zakończeniem jej gotowania.
Kilka minut później wrzucić makaron lub można ugotować go osobno i dodać na końcu albo umieścić w miseczkach i zalać go zupą.
Na samym końcu w zupie wymieszać śmietanę, bądź rozpuścić w niej serek topiony.
gusia1000