Sposób przygotowania:
Gołąbki w sosie
Ryż gotujemy al dente, pozostawiamy do ostudzenia. Ryż dodajemy do mięsa, dodajemy jajko, 1/2 drobno pokrojonej cebuli i doprawiamy do smaku. Wyrabiamy na gładką masę . Z kapusty wycinamy środek i w całości wkładamy do garnka z wodą.Obgotowujemy i zdejmujemy kolejno liście kapusty.ścinamy zgrubienia na liściu,nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Na spodzie garnka układamy pozostałe liście kapusty a na nich układamy gołąbki.Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu ok 40min. Odlewamy część bulionu w którym gotowały się gołąbki ,dodajemy sporą ilość koncentratu .Dodajemy drobno pokrojoną pozostałą cebulę mieszamy,doprawiamy do smaku i zalewamy gołąbki.Zagotowujemy i przez chwilę razem dusimy na maleńkim ogniu.