Sposób przygotowania:
gołąbki w sosie pomidorowym wg wilcza5
Ryż gotujemy, studzimy i mieszamy z mięsem mielonym i podsmażoną na maśle cebulką.
Doprawiamy solą i pieprzem.
Liście kapusty obgotowujemy i studzimy.
Farsz kładziemy na środku liścia i zawijamy.
Do dużego garnka na dno kładziemy kilka liści kapusty ,gołąbki i zalewamy bulionem.
Gotujemu około 1 godzinę.
Na patelni smażymy cebulkę, dodajemy mąkę i podsmażamy lekko na brązowy kolor.
Następnie zalewmy zimną wodą ,mieszmy i kiedy zgęsnieje dodajemy koncentrat i śmietanekę.
Gołąbki wsadzamy do sosu i troszkę dusimy.
Smacznego!
Doprawiamy solą i pieprzem.
Liście kapusty obgotowujemy i studzimy.
Farsz kładziemy na środku liścia i zawijamy.
Do dużego garnka na dno kładziemy kilka liści kapusty ,gołąbki i zalewamy bulionem.
Gotujemu około 1 godzinę.
Na patelni smażymy cebulkę, dodajemy mąkę i podsmażamy lekko na brązowy kolor.
Następnie zalewmy zimną wodą ,mieszmy i kiedy zgęsnieje dodajemy koncentrat i śmietanekę.
Gołąbki wsadzamy do sosu i troszkę dusimy.
Smacznego!