Sposób przygotowania:
Pyszne gołąbki z szybkowara z sosem pomidorowym
Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku, gotować i ściągać liście z kapusty, z wystudzonych liści wyciąć nerw gruby.
Mielone z kurczaka dobrze wyrobić z ugotowanym ryżem, płatkami owsianymi, przyprawą do drobiu, papryką ostrą w proszku, jajkami, bułką odciśniętą z wody, sosem pomidorowym w proszku.
Nakładać farsz na liście kapusty i zawijać gołąbki, w garnku szybkowara na dnie ułożyć dwa liście, układać gołąbki, wlać wodę, gotować w szybkowarze z 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, gołąbki wyjąć na talerz jak przestygną, kapusta się nie rozleci.
W garnku na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę z cukrem, czosnkiem, dodać przecier pomidorowy z pudełka, wlać wywar z gołąbków - nie pełną szklankę wywaru zostawić do wymieszania śmietany z mąką, gotować z 3 minuty, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekany koperek.
Mielone z kurczaka dobrze wyrobić z ugotowanym ryżem, płatkami owsianymi, przyprawą do drobiu, papryką ostrą w proszku, jajkami, bułką odciśniętą z wody, sosem pomidorowym w proszku.
Nakładać farsz na liście kapusty i zawijać gołąbki, w garnku szybkowara na dnie ułożyć dwa liście, układać gołąbki, wlać wodę, gotować w szybkowarze z 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, gołąbki wyjąć na talerz jak przestygną, kapusta się nie rozleci.
W garnku na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę z cukrem, czosnkiem, dodać przecier pomidorowy z pudełka, wlać wywar z gołąbków - nie pełną szklankę wywaru zostawić do wymieszania śmietany z mąką, gotować z 3 minuty, wlać śmietanę wymieszaną z mąką i mieszać do zagęszczenia sosu, wsypać posiekany koperek.