Sposób przygotowania:
Gołąbki wg lipka02
Kapustę pokrój,nasól i dobrze odsciśnij z wody.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj ze sobą,przypraw solą i pieprzem do smaku i formuj z nich kotleciki które obtaczaj w bułce tartej i lekko obsmażaj w dobrze rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Kotleciki ułóż w rondlu, podlej rosołkiem i duś pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gotowe gołąbki muszą być miekkie,wtedy można je podawać.Najlepsze są z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj ze sobą,przypraw solą i pieprzem do smaku i formuj z nich kotleciki które obtaczaj w bułce tartej i lekko obsmażaj w dobrze rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Kotleciki ułóż w rondlu, podlej rosołkiem i duś pod przykryciem na wolnym ogniu.
Gotowe gołąbki muszą być miekkie,wtedy można je podawać.Najlepsze są z sosem pomidorowym lub grzybowym.