Sposób przygotowania:
Gołąbki z farszem z kaszy i grzybów
Kapustę oczyszczamy ze zwiędłych liści,wyrzynamy głąb. Kolejno odzielamy liście ,które wkładamy do gotującej się ,osolonej wody.Gotujemy około 3 minut aż liście zmiękną. Wyjmujemy,rozkładamy na stolnicy,zrzynamy grubsze nerwy ze środka. Farsz: Suszone grzyby naczaczamy przez godzinę po czym gotujemy około 30 minut.Odcedzamy(wody z gotowania grzybów nie wylewamy) i drobniutko siekamy. Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle.Cebulę również drobno siekamy i przesmażamy na dwóch łyżkach masła. Dodajemy wszystko do ugotowanej kaszy.Wbijamy jajka i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy. Na każdy liść kapusty nakładamy po porcji farszu.Zwijamy najpierw boki liści a następnie rolujemy.Na dno naczynia układamy dwa liście z kapusty ,następnie ścisło obok siebie układamy gołąbki.Bulion mieszamy z wodą z gotowania grzybów,zagotowujemy i zalewamy nim gołąbki.Na wierzch układamy liście kapusty.Wstawiamy do piekarnika i w temp.190 stopni pieczemy około 70 minut.Przez ostatnie 20 minut pieczenia przykryłam goląbki folią aluminiową aby wierzchnie liście gołąbków za dużo się nie przypiekły.