Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gołąbki z kapustą włoską 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybkie i bardzo smaczne gołąbki z kapusty włoskiej.

Gołąbki z kapustą włoską 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z kapustą włoską 2

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kapustą włoską 2
Ryż przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Kapustę włoską bardzo drobno szatkujemy lub zcieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie kapustę solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie do kapusty dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka, dodajemy ryż oraz kaszę mannę. Masę dokładnie wyrabiamy ręką. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Z masy formujemy owalne kotlety (można obtoczyć je w mące). Sznycelki układamy na rozgrzanej oliwie i smażymy z obu ston. Usmażone gołąbki układamy w rondlu, zalewamy wodą i gotujemy około 30-35 minut. Gotowe gołabki wykładamy na talerz. Podajemy z surówką.
Gołąbki z kapustą włoską 2
Następnie kapustę solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie do kapusty dodajemy mięso mielone, wbijamy jajka, dodajemy ryż oraz kaszę mannę.
Gołąbki z kapustą włoską 2
Masę dokładnie wyrabiamy ręką. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem
Gołąbki z kapustą włoską 2
Z masy formujemy owalne kotlety (można obtoczyć je w mące).
Gołąbki z kapustą włoską 2
Sznycelki układamy na rozgrzanej oliwie i smażymy z obu ston. Usmażone gołąbki układamy w rondlu, zalewamy wodą i gotujemy około 30-35 minut.