Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą i mięsem
1 torebkę kaszy jęczmiennej gotujemy na półtwardo. Z małej kapusty wykrawamy głąb i parzymy kapustę. Liście ostrożnie rozdzielamy. Ścinamy zgrubiałe nerwy liściowe aby się łatwo zawijało gołąbki. Mięso mielone wieprzowe i wołowe mieszamy z kaszą, dodajemy 1 jajko, doprawiamy do smaku przyprawą Smak Lata, pieprzem, solą i majerankiem, wszystko dokładnie mieszamy. Farsz układamy na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijamy w rulon. Robimy 7 gołąbków. Gołąbki podsmażamy na oleju na patelni grillowej, Na dnie garnka układamy pozostałe liście kapusty, na nich układamy ciasno gołąbki i zalewamy 1 szklanką bulionu przygotowanego z opakowania bulionu babuni. Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu około 50-60 minut, aż gołąbki będą miękkie. Podajemy z sosem pomidorowym dekorujemy natką pietruszki.