Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Gołąbki inaczej czyli z kaszą, ryżem i mięsem

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 woreczek kaszy jęczmiennej
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 główka kapusty białej (mała)
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki koncentratu
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem
Główkę kapusty oczyszczamy z nieładnych liści, wycinamy głąb i oparzamy. Z liści odkrawamy białe zgrubiałe łyko. Mięso podsmażamy, ryż i kasze gotujemy w osolonej wodzie, kiedy mięsko, ryż i kasza wystygną wszytko razem mielimy za pomocą maszynki do mięsa, na koniec mielimy surową cebule. wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy w liście, Układamy w garnku, podlewamy woda i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu około 40 minut, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy kolejne 20 minut. Smacznego
Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem
Ugotowany ryż i kasza oraz mięso mielone podsmażone zmielone razem z cebulą
Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem
Kapustę oparzamy, z liści usówamy białe łyko i zawijamy w nie farsz
Gołąbki z kaszą, ryżem i mięsem
na dno garnka dobrze ułozyć liście i podlać łyżką oliwy