SUPERPRZEPIS

Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej

  • 1
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej Więcej zdjęć (3)

Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej

Składniki:

Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej

 

  • Mała główka włoskiej kapusty
  • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
  • 1 cebula
  • 2 woreczki ryżu
  • 2 łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz
  • Magii

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej
Kapustę oparzamy, z każdego liścia odcinamy zgrubienie. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Cebulkę obieramy, a następnie razem z kiełbasą podwawelską kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy kiełbaskę z cebulą. Kiedy ryż jest ugotowany przesypujemy go do miski, dodajemy podpieczoną cebulkę i kiełbaskę oraz przyprawiamy obficie pieprzem i do smaku solą. Na dnie szerokiego kilka liści na których następnie układać będziemy zawinięte gołąbki.Na każdym liści układamy przygotowany farsz i zawijamy formując ładne gołąbki. Kiedy wszystkie są już w garnku zalewamy wodą, dodajemy sól i magi i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę. Smacznego
Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej
Ugotowany ryż mieszamy z podsmażona kiełbaską i cebulą
Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej
Zawinięte gotowe gołąbki układamy w garnku i zalewamy wodą