Sposób przygotowania:
Gołąbki z kiełbasą w kapuście włoskiej
Kapustę oparzamy, z każdego liścia odcinamy zgrubienie. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Cebulkę obieramy, a następnie razem z kiełbasą podwawelską kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy kiełbaskę z cebulą. Kiedy ryż jest ugotowany przesypujemy go do miski, dodajemy podpieczoną cebulkę i kiełbaskę oraz przyprawiamy obficie pieprzem i do smaku solą. Na dnie szerokiego kilka liści na których następnie układać będziemy zawinięte gołąbki.Na każdym liści układamy przygotowany farsz i zawijamy formując ładne gołąbki. Kiedy wszystkie są już w garnku zalewamy wodą, dodajemy sól i magi i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę. Smacznego
Polna