alicjaja

alicjaja

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Gołąbki z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Główkę kapusty zakisić w beczce

Gołąbki z kiszonej kapusty

Składniki:

Gołąbki z kiszonej kapusty

 

  • Liście kiszonej kapusty,
  • mięso mielone,
  • ryż,
  • cebu;a,
  • koncentrat pomidorowy,
  • natka pietruszki,
  • natka selera,
  • koperek,
  • ziele angielskie,
  • papryka słodka mielona Prymat,
  • masło,
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kiszonej kapusty
Liście kapusty obgotować, ryż obgotowany zmieszać z mięsem i cebulą pokrojoną w kostkę, przyprawić. Zawijać w liście jak tradycyjne gołąbki. Masło rozpuścić z papryką, dodać natki i koperek. gołąbki układać na dnie garnka, na przemian z sosem. zalać wodą. dusić gdy będą miękkie dodać zasmażkę.