Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem mielonym i kaszą jaglaną
Zdejmujemy liście z kapusty i ścinamy zgrubienia, wkładamy do gotującej się wody, krótko blanszujemy. Przelewamy zimną wodą i odsączamy na cedzaku.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju. Do miski wkładamy składniki farszu i mieszamy. Farsz dzielimy na 4 równe części i układamy na liściach kapusty, zwijamy gołąbki.
Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty i wkładamy gołąbki, wlewamy wodę i gotujemy przez około 50 minut.
Sos : 2 szklanki wywaru z gotowania gołąbków ( jeśli nam brakuje dolewamy trochę wody ) przelewamy do drugiego garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i chwilę gotujemy.
Do wody wsypujemy mąkę i mieszamy, przelewamy do sosu, zagotowujemy. Gołąbki wkładamy do sosu i podajemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju. Do miski wkładamy składniki farszu i mieszamy. Farsz dzielimy na 4 równe części i układamy na liściach kapusty, zwijamy gołąbki.
Dno garnka wykładamy liśćmi kapusty i wkładamy gołąbki, wlewamy wodę i gotujemy przez około 50 minut.
Sos : 2 szklanki wywaru z gotowania gołąbków ( jeśli nam brakuje dolewamy trochę wody ) przelewamy do drugiego garnka, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i chwilę gotujemy.
Do wody wsypujemy mąkę i mieszamy, przelewamy do sosu, zagotowujemy. Gołąbki wkładamy do sosu i podajemy.