Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszą jaglaną
Najpierw gotujemy mięso w wodzie oraz odrobinie soli. Gdy będzie miękkie wyciągamy go z wody i mielimy przez maszynkę. W osobnym naczyniu gotujemy kaszę jaglaną. Miękką kaszę łączymy z mięsem mielonym, przyprawiamy solą, pieprzem oraz kucharkiem. Margarynę należy roztopić, pokroić do niej cebulę i zrumienić, dodać do farszu. Liście kapusty gotujemy w wodzie bardzo krótko, ponieważ młoda kapusta bardzo szybko mięknie. Delikatnie wyciągamy z wody, układamy na blacie, na każdym liściu dajemy farsz i zwijamy dokładnie, aby farsz z nich się nie wydostał podczas podgrzewania.
SOS: Do wody dajemy kość, pokrojoną marchew, cebulę oraz sól. Gotujemy około 20 min. Po tym czasie wszystko odcedzamy, do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i zatrzepać sos. Gdy zawrze wyłączamy gaz, przyprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki. Gotowe gołąbki podgrzewamy na tłuszczu, wykładamy na półmiski i zalewamy sosem. Smacznego.
SOS: Do wody dajemy kość, pokrojoną marchew, cebulę oraz sól. Gotujemy około 20 min. Po tym czasie wszystko odcedzamy, do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i zatrzepać sos. Gdy zawrze wyłączamy gaz, przyprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki. Gotowe gołąbki podgrzewamy na tłuszczu, wykładamy na półmiski i zalewamy sosem. Smacznego.