Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne domowe gołąbki z mięsem we włoskiej kapuście

Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty

 

  • 7 liści z kapusty włoskiej + liście do wyłożenia dna garnka
  • 200 g ryżu białego
  • 400 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • sól
  • jarzynka przyprawa
  • pieprz
  • maggi

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty
Liście kapusty oparzamy we wrzątku, Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Cebulę obieramy kroimy kostkę podsmażamy na oleju dodajemy mięso i doprawiamy je do smaku jarzynką pieprzem i maggi - dokładnie mieszamy i przesmażamy, Do miski przekładamy ugotowany ryż dodajemy podsmażone mięso z cebulą i dokładnie mieszamy, farsz doprawimy do smaku solą i pieprzem. W liście zawijamy farsz. garnek wykładamy liśćmi, układamy na nich gołąbki, posypujemy jarzynką i pieprzem, podlewamy wodą i gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu około godzinę. Podajemy z ulubionym sosem.
Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty
Liscie włoskiej kapusty nalezy oparzyć
Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty
na patelni podsmażamy cebulę z mięsem i doprawiamy
Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty
ugotowany ryż mieszamy z mięsem doprawiając farsz
Gołąbki z mięsem z włoskiej kapusty
w liście zawijamy farsz, ukąłdamy w garnku i doprawiamy gotujemy