Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem oraz ryżem
Przygotowanie:
Obgotować liście kapusty,ryż ugotować na sypko.
Ugotowane mięso zemleć dokładnie wraz z cebulą i wymieszać z ryżem.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na każdy liść nałożyć masę,zakładać z obu stron brzegi liścia i zwijać delikatnie w wałek.Przygotowane gołąbki ułożyć w brytfannie jeden obok drugiego,zalać małą ilością wywaru,dodać tłuszcz i dusić pod przykryciem.
Po ugotowaniu porcjować po 2 gołąbki na talerz,polewając sosem.
Gołąbki można podawać z ziemniakami,sosem pomidorowym lub polane świeżo topioną słoniną.
Smacznego
Obgotować liście kapusty,ryż ugotować na sypko.
Ugotowane mięso zemleć dokładnie wraz z cebulą i wymieszać z ryżem.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na każdy liść nałożyć masę,zakładać z obu stron brzegi liścia i zwijać delikatnie w wałek.Przygotowane gołąbki ułożyć w brytfannie jeden obok drugiego,zalać małą ilością wywaru,dodać tłuszcz i dusić pod przykryciem.
Po ugotowaniu porcjować po 2 gołąbki na talerz,polewając sosem.
Gołąbki można podawać z ziemniakami,sosem pomidorowym lub polane świeżo topioną słoniną.
Smacznego