Gołąbki z mięsem oraz ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mięciutkie gołąbki zawijane

Gołąbki z mięsem oraz ryżem

Składniki:

Gołąbki z mięsem oraz ryżem

 

  • Składniki:
  • Kapusta biała cukrowa 2000g
  • Nadzienie:
  • Mięso wieprzowe bez kości 2 kategoria
  • Ryż 500g
  • Cebula 150g
  • Sól,pieprz
  • Sos pomidorowy

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem oraz ryżem
Przygotowanie:
Obgotować liście kapusty,ryż ugotować na sypko.
Ugotowane mięso zemleć dokładnie wraz z cebulą i wymieszać z ryżem.
Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Na każdy liść nałożyć masę,zakładać z obu stron brzegi liścia i zwijać delikatnie w wałek.Przygotowane gołąbki ułożyć w brytfannie jeden obok drugiego,zalać małą ilością wywaru,dodać tłuszcz i dusić pod przykryciem.
Po ugotowaniu porcjować po 2 gołąbki na talerz,polewając sosem.
Gołąbki można podawać z ziemniakami,sosem pomidorowym lub polane świeżo topioną słoniną.
Smacznego