mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Gołąbki z pieczarkami .

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne gołąbki w kapuście włoskiej z pieczarkami

Gołąbki z pieczarkami . Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gołąbki z pieczarkami .

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z pieczarkami .
Kapustę włoską sparzamy i odcinamy liście . Pieczarki myjemy siekamy wraz z cebulą i podsmażamy na oliwie . Ryż gotujemy . Do misy z mięsem wbijamy jajko dodajemy ryż i cebulę z pieczarkami dobrze wyrabiamy masę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem . Na każdy liść kładziemy łyżką farsz i zawijamy liść . Układamy ciasno w garnku i zalewamy woda , gotujemy na wolnym ogniu do miękkości . Podajemy z ulubionym sosem.
Gołąbki z pieczarkami .
A tutaj zaraz po ugotowaniu także w sosie