Sposób przygotowania:
Gołąbki z pieczarkami i jajkami
Kapustę włoską obieram z brzydkich liści, wycinam głąb i wkładam do wrzątku na kilka minut.
Zdejmuję liść po liściu, z każdego liścia ścinam zgrubienia.
Jajka gotuję na twardo, studzę w zimnej wodzie, obieram i drobno siekam.
Pieczarki oczyszczam, myję, drobno kroję a następnie podsmażam na tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą.
Bułkę namaczam w mleku, a następnie lekko odciskam.
Dokładnie mieszam podsmażone pieczarki, jajka oraz odciśniętą bułkę, przyprawiam solą, pieprzem i Vegetą.
Na liście kapusty nakładam porcje farszu, ciasno zwijam w rulon tworząc gołąbki.
Gołąbki włożyć do rondla zalać bulionem lub rosołem i dusić do potrzebnej miękkości.
Następnie podsmażyć na tłuszczu .
Podawać jak kto lubi z ziemniakami lub polane ketchupem.
Zdejmuję liść po liściu, z każdego liścia ścinam zgrubienia.
Jajka gotuję na twardo, studzę w zimnej wodzie, obieram i drobno siekam.
Pieczarki oczyszczam, myję, drobno kroję a następnie podsmażam na tłuszczu z drobno pokrojoną cebulą.
Bułkę namaczam w mleku, a następnie lekko odciskam.
Dokładnie mieszam podsmażone pieczarki, jajka oraz odciśniętą bułkę, przyprawiam solą, pieprzem i Vegetą.
Na liście kapusty nakładam porcje farszu, ciasno zwijam w rulon tworząc gołąbki.
Gołąbki włożyć do rondla zalać bulionem lub rosołem i dusić do potrzebnej miękkości.
Następnie podsmażyć na tłuszczu .
Podawać jak kto lubi z ziemniakami lub polane ketchupem.
BozenaMatuszczyk
Polecam bardzo smaczne i coś innego.;)
Dzięki.;)