Sposób przygotowania:
Gołąbki z ryżem i kabanosami
Liście z kapusty oparzamy, odcinamy łyko. Ryz gotujemy razem s kostką rosołową. Cebulkę drobno siekamy. Kabanosy kroimy w krążki. Na patelni podsmażamy kabanosy, kiedy wytopi się tłuszczyk dodajemy cebulę i wszytko razem smażymy. Dodajemy ugotowany ryz i doprawiamy do smaku solą pieprzem i magi. Gotowy farsz zasmażamy przez około 1-2 minuty (możemy podlać wodą jeżeli będzie przywierał) Tak przygotowany farsz zawijamy w liście. Do garnka wlewamy 2 - 3 łyżki oliwy, wykładamy dno garnka kapustą. Układamy gołąbki, zalewamy około 1 l wody, posypujemy solą i skrapiamy magi. Całość gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 60 - 70 minut. Smacznego
-Natka-
Konczi
Polecam każdemu kto uwielbia kabanosy :)