lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gołąbki z ryżem i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki z ryżem i twarogiem

Gołąbki z ryżem i twarogiem

Składniki:

Gołąbki z ryżem i twarogiem

 

  • główka białej kapusty
  • 200 g ryżu
  • 250 g twarogu
  • jajo
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 l bulionu
  • 150 g mięsa mielonego

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ryżem i twarogiem
Z kapusty wykrój głąb,włóż ją do wrzącej osolonej wody i sparz.Z liści pousuwaj twarde nerwy.Ryż ugotuj na sypko,ostudź.Do ryżu dodaj jajo,zmielony twaróg,mięso mielone oraz przyprawy do smaku.Kładź farsz na liściach kapusty i zwijaj gołąbki.Do garnka włóż na spód liście kapusty na nich poukładaj gołąbki które zalej wrzącym bulionem i duś pod przykryciem do miękkości.