Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Gołąbki z ryżem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gołąbki uwielbia cała moja rodzina dlatego przygotowujemy je z różnymi farszami, a dziś zapraszam na gołąbki z pieczarkami.

Gołąbki z ryżem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z ryżem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ryżem i pieczarkami
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, szklimy na oleju. Pieczarki obieramy kroimy w kostkę podduszamy z odrobiną soli. Do miski przekładamy ryż, pieczarki i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem i całość mieszamy. Farsz zawijamy w liście kapusty białej, Układamy w garnku którego dno wyścielmy pozostałym liśćmi, podsypujemy jarzynką, podlewamy wodą i gotujemy przez 90 minut pod przykryciem na niewielkim ogniu.
Gołąbki z ryżem i pieczarkami
do miski przesypujemy ugotowany ryż i podduszone pieczarki
Gołąbki z ryżem i pieczarkami
dodajemy również zeszkloną na oleju cebulkę
Gołąbki z ryżem i pieczarkami
doprawiamy całość pieprzem oraz solą - farsz ma być pikantny
Gołąbki z ryżem i pieczarkami
układamy gołąbki w garnku posypując jarzynką