Sposób przygotowania:
Gołąbki z szybkowara z sosem ze świeżych pomidorów
Z kapusty wyciąć głąb i we wrzątku sparzać liście, z wystudzonych wyciąć gruby nerw.
Mielone drobiowe dokładnie wymieszać z ryżem, kucharkiem, przyprawą, kapustą.
Porcję mięsa nakładać na liście i ciasno zawijać gołąbki.
Układać w garnku szybkowara, na dno wkładam takie rozkładane sitko jak do gotowania na parze i kapusta nigdy się nie przypali do dna.
Wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 40 minut, gołąbki wyjmuję jak dobrze wystygną, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu.
Na oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem, wlać zmiksowane pomidory, dać kostki rosołowe, chili i gotować z 5 minut co jakiś zamieszać.
Gołąbki włożyć do sosu.
Mielone drobiowe dokładnie wymieszać z ryżem, kucharkiem, przyprawą, kapustą.
Porcję mięsa nakładać na liście i ciasno zawijać gołąbki.
Układać w garnku szybkowara, na dno wkładam takie rozkładane sitko jak do gotowania na parze i kapusta nigdy się nie przypali do dna.
Wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 40 minut, gołąbki wyjmuję jak dobrze wystygną, najlepiej zostawić na całą noc w chłodnym miejscu.
Na oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem, wlać zmiksowane pomidory, dać kostki rosołowe, chili i gotować z 5 minut co jakiś zamieszać.
Gołąbki włożyć do sosu.
ewaeu