mikidziuba

mikidziuba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

SUPERPRZEPIS

Gołąbki z włoskiej kapusty.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki z włoskiej kapusty, niezapomniany smak.

Gołąbki z włoskiej kapusty. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gołąbki z włoskiej kapusty.

 

  • 1 szt kapusta włoska,
  • 1,5 kg mięso mielone,
  • 3 saszetki ryż biały,
  • 1 szt cebula,
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z włoskiej kapusty.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy razem z mięsem na patelni.
Dodajemy do ryżu, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Kapustę delikatnie obrywamy z liści i gotujemy je w osolonej wodzie ok. 20 min. aż zmiękną.
Wyciągamy liście z wody i usuwamy delikatnie zgrubiałe włókna.
Nakładamy farsz i zawijamy. Gotujemy ok 10 - 15 min.
Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu i polewamy całość.
Gołąbki z włoskiej kapusty.
Gołąbki z włoskiej kapusty - farsz mięsno - ryżowy.
Gołąbki z włoskiej kapusty.
Gołąbki z włoskiej kapusty - propozycja podania.