Sposób przygotowania:
Gołąbki z włoskiej kapusty.
Ryż gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i przysmażamy razem z mięsem na patelni.
Dodajemy do ryżu, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Kapustę delikatnie obrywamy z liści i gotujemy je w osolonej wodzie ok. 20 min. aż zmiękną.
Wyciągamy liście z wody i usuwamy delikatnie zgrubiałe włókna.
Nakładamy farsz i zawijamy. Gotujemy ok 10 - 15 min.
Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu i polewamy całość.
Dodajemy do ryżu, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Kapustę delikatnie obrywamy z liści i gotujemy je w osolonej wodzie ok. 20 min. aż zmiękną.
Wyciągamy liście z wody i usuwamy delikatnie zgrubiałe włókna.
Nakładamy farsz i zawijamy. Gotujemy ok 10 - 15 min.
Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu i polewamy całość.
msewka