Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gołąbki z ziemniakami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie może niezbyt wykwintna ale smaczne i co najważniejsze bardzo tanie.

Gołąbki z ziemniakami

Składniki:

Gołąbki z ziemniakami

 

 

 

  • 150 dag kapusty białej,
  • 100 dag ziemniaków,
  • 1 jajko,
  • 8 dag cebuli,
  • 2 dag tłuszczu,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ziemniakami
Kapustę sparzyć wrzątkiem. W ostudzone liście nakładać farsz przygotowany w sposób następujący: ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie. Przesmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do ziemniaków dodać cebulę, jajko, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Przygotowane gołąbki ułożyć w rondlu, podlać wywarem z warzyw i kości, udusić