Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Gołąbki z ziemniakami wg Danuty Prorok

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gołąbki można podawać z sosem pomidorowym.

Gołąbki z ziemniakami wg Danuty Prorok

Składniki:

Gołąbki z ziemniakami wg Danuty Prorok

 

  • główka kapusty
  • 50 dag ziemniaków
  • jajko
  • 3 cebule
  • 2 łyżki tłuszczy
  • szklanka wywaru z warzyw
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki z ziemniakami wg Danuty Prorok
Kapustę obgotować w osolonej wodzie. Wyjąć, oddzielić liście. Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce, przełożyć na sito aby obciekły. Cebulę obrać drobniutko pokroić i zeszklić na tłuszczu. Ziemniaki połączyć z cebulą doprawić do smaku solą i pieprzem, wbić jajko i dobrze wymieszać. Farsz kłaść na liście i zwijać dokładnie. Przełożyć do rondla podlać wywarem z jarzyn. Dusić powoli na małym ogniu około 1 godziny.