Sposób przygotowania:
Golonka Ewy
Do 1,5 l wody dodajemy czosnek,listki,ziele ang.sól peklowa,cukier i sól kuchenną (mieszamy) Golonki myjemy porządnie. Wkładamy do garnka i zalewamy naszą wodą z przyprawami.Przykrywamy i wkładamy do lodówki na całą noc.Żeby była smaczniejsza to peklujemy ją pare dni----ale ja sie nie mogłam doczekac tej goloneczki i tylko dałam na noc ;D Po tym czasie wyjmujemy .Do naczynia zaroodpornego włewamy pół piwka i kładziemy goloneczki.Ja dodałam jeszcze dodatkowo 2 listki laurowe na mięsko.Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy ok 2h od czasu do czasu polewając je piwem i przekrecając.30 minut przed końcem pieczenia wrzucamy nasze mrożonki i cebulkę pokrojona w krążki.Znowu polewamy piwkiem i pieczemy. . . . Podajemy na goraco z zimnym piwkiem :-)))SMACZNEGO . . . . . .
margolata
Natala1210
Sarenka
kcah
zewa
evita0007
ja tam Ewciu wszystko po troszke lubie hihi ;D
Lady Marmolada
Mam dokładnie tak samo :)
yola
darmiona
luna
evita0007
powiem Ci luna że ja to codziennie bym mogła jeśc golonki hihi ^^ tak uwielbiam to mięsiwo ;D
dusia30
gusia1000