Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Golonka na kapuście kiszonej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Na chłodniejsze dni!!!!!!

Golonka na kapuście kiszonej

Składniki:

Golonka na kapuście kiszonej

 

  • 2 małe golonki wieprzowe
  • 1 duża cebula
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • 1 bulionetka
  • przyprawy: ziele angielskie, pieprz ziarnisty i melony
  • Kucharek

Sposób przygotowania:

Golonka na kapuście kiszonej
Kapustę pokroić ( jeśli trzeba opłukać) i krótko odgotować. Cebulę pokroić, podsmażyć, włożyć do kapusty i podsmażyć. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Golonki obrumienić na tłuszczu, przełożyć do kapusty, dodać przyprawy, podlać bulionem, przykryć i dusić ok. 1,5 godz. Na 25 min przed końcem zdjąć pokrywkę, aby golonki się zarumieniły.
SMACZNEGO!