mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Książka Kucharska: Bawarskie mięsiwa na Oktoberfest

Golonka w kapuście kiszonej z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna golonka z warzywami .

Golonka w kapuście kiszonej z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonka w kapuście kiszonej z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Golonka w kapuście kiszonej z warzywami
Golonkę myjemy i oczyszczamy , wkładamy do garnka zalewamy woda dodajemy liścia , ziele i pieprz . Gotujemy do miękkości .Kapustę kiszoną siekamy , marchew i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach . Gdy golonka zmięknie przekładamy ja do rękawa wsypujemy warzywa . Do pozostałego wywaru z gotującej się golonki wsypujemy papryki i dobrze solimy . Wlewamy do golonki i zamykamy worek . Wkładamy do piekarnika i zapiekamy w temp 180 C około 40 minut.
Golonka w kapuście kiszonej z warzywami
Golonkę myjemy i pczyszczamy .......................
Golonka w kapuście kiszonej z warzywami
Podgotowaną wkładmay z warzywai do rękawe i zapiekamy