pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Golonka z kapustą z torebki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

golonka z kapustą trochę w innym wykonaniu niż w opisie przygotowania na opakowaniu

Golonka z kapustą z torebki

Składniki:

Golonka z kapustą z torebki

 

  • golonka wieprzowa 3-4 sztuki
  • przyprawa do golonki z kapustą 1
  • kapusta kiszona 30 dag
  • marchewka 1
  • ziele angielskie 4
  • liść laurowy 4
  • sól do smaku
  • cukier 2 szczypty

Sposób przygotowania:

Golonka z kapustą z torebki
W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laury i wrzucamy golonkę. Gotujemy na dużym ogniu około 45 minut. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Łączymy ją z kapustą kiszoną odrobiną cukru i mieszamy. Podgotowane golonki nacieramy przyprawą do golonki z kapustą i wraz z kapustą kiszoną wkładamy do rękawa. Wlewamy jeszcze około 150 ml wywaru z golonki i zapinamy rękaw. Pieczemy około 80-100 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia rękaw możemy rozciąć, aby golonka ładnie się przypiekła. Smacznego.