Sposób przygotowania:
Golonki indycze zapiekane w grzybami
Grzyby moczymy w szklance wody. Golonki wrzucamy do osolonej gotującej się wody wraz z liściem laurowym i zielem angielskim i gotujemy 15 minut. W moździerzu trzemy pieprz, sól oraz kminek i nacieramy tym ugotowane golonki. Następnie golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220°C. Pieczemy ok 1h. Po tym czasie wlewamy wodę wraz z grzybkami oraz kostką rosołową i pieczemy kolejną godzinę w temp. 190°C. Od czasu do czasu polewamy golonki wodą "grzybową". Gdy golonki się spieką (mięso powinno odchodzić od kości), jeśli mamy dość rzadki sos, przelewamy go do rondelka i zagęszczamy rozrobioną mąką. Doskonale smakują z ziemniaczkami polanymi sosem grzybowym i ulubioną surówką.
Lady Marmolada