Sposób przygotowania:
Golonki z szybkowaru z chrzanem Wasabi
Obrane marchewki i przekrojoną na pół cebulę zrumienić na suchej patelni. Golonki umyć .Oczyszczone warzywa, liście laurowe , ziele angielskie, zioła, sól i golonki - zalać wodą i gotować 45 minut od uszczelnienia pokrywy. Wyjąć mięso . W czasie kiedy golonki sie gotują wymieszać biały chrzan z pastą wasabi i śmietaną - doprawić do smaku cukrem. Dodać kilka kropli zielonego barwnika . Wymieszać ( wasabi w koncentracie nie zabarwi chrzanu wystarczająco ) Podawać z pieczywem lub ziemniakami z wody. * na wywarze można potem ugotować zupę np. krem z grochu ** oczywiście z braku szybkowaru można gotować w zwykłym garnku - potrwa to ok. 2 godzin ( trzeba sprawdzić czy mięso odchodzi już od kości ) . Zalewamy większą ilością wody i uzupełniamy ja w trakcie gotowania ( wrzątkiem ).